Gratis tutorials & inspiratie & tips ?

Nieuwe instructies

Geweven armbandjes kunnen op veel verschillende manieren afgewerkt worden. Lijmen in een metalen einddkap is één van deze manieren en gelukkig heeft Carla uitleg gemaild hoe je het kan toepassen. Past je armband net niet in de eindkap? Werk de armband dan eventueel af met paar smallere rijen zodat het mooi nauwkeurig aansluit in de eindkap.Pinterest

We hebben een aantal mooie voorbeelden en tutorials gevonden voor inspiratie.

Voorbeelden

  • Mooie armband, eenvoudig rijgwerk met meerdere strengen en verdelers. Ook leuk om restjes kralen mee op te maken.

  • Peyote stitch cuff armband met Tsjechisch facet kralen. Hier zijn verschillende kleuren gecombineerd zonder dat het te druk wordt. Door grote kralen te nemen ben je ook lekker snel klaar met je creatie.

Gratis tutorials

  • Een hanger maken met een donut en wire, door middel van een weefmethode. Ik denk dat dit ook leuk oefenproject kan zijn als je net met wire begint.

  • Bloemoorbellen maken met macramé, leuk om te maken met felle kleuren:

Tips en nieuws over kralenboeken

Zahia handgemaakt zelf juwelen maken - Ingeborg D'Hoker, Inne Janssens & Valerie Claessens

Juwelen maken is op zich niet zo lastig, het is vooral de uitdaging om een mooie kleurencombinatie te bedenken en te bedenken welke materialen bij welke techniek. In dit boek delen de auteurs hun eigen tips & tricks en do's en dont's zodat je helemaal zelf mooie sieraden kan maken. Alle technieken worden in woord en beeld uitgelegd, van eenvoudig kralen rijgen tot het maken van vintage-style sieraden met cabochons. Dit boek bevat tientallen ontwerpen van halssnoeren, oorringen, armbanden en ringen, geïllustreerd met duidelijke tekeningen en oogstrelende foto's. Vooral het hoofdstuk over kleurcombinaties is leerzaam en maakt het makkelijker om wat meer 'levendige, vrolijke' dan 'saaie, eentonige' sieraden te maken. Dit boek bevat 188 pagina's en is onder andere te koop via Bol.com voor slechts € 24,99. ISBN 978-90-0225-2563, uitgeverij Standaard Uitgeverij.

Armband in beadwork embroidery techniek - Sandra Mulder-Bastiaanssen

Beadwork embroidery betekent letterlijk vertaald: borduren met kralen. In het boek staat eerst beschreven wat de benodigdheden zijn en met welke kralen je werkt. Het boek is een handleiding waarin de basis voor het maken van een beadwork embroidery armband in 9 stappen met uitgebreide tekst en duidelijke kleurenfoto's wordt uitgelegd. Tussendoor worden nog diverse tips gegeven om op te letten tijdens het werken. Hiermee kun je zelf aan de slag om je armband of andere prachtige en unieke creaties naar eigen idee te maken. Dit boek is alleen te bestellen via deze link, € 9,95 voor het boek, € 12,50 inclusief verzendkosten binnen Nederland. Zie eventueel ook haar mooie creaties op onze voorbeeldenpagina.

Winnaars finales

De winnaars van de finales zijn inmiddels bekend. Bij deze alle complimenten en eer naar:


Estrid, Riet Rutten en Margroetje


Kimj125 - createss - Hilly_M

Zie deze pagina voor uitslag rijgwerk en deze pagina voor uitslag overige creaties.

Weblog van de maand

Vezsuzsigyongyei is een leuke blog met veel inspiratie over het maken van sieraden. Niet in het Engels te bekijken maar de foto's leveren heel veel inspiratie op. En mocht je toch nieuwsgierig zijn dan kun je via google translate vertalen. Zie ook eventueel haar Etsy pagina.Wekelijkse sieradenwedstrijden Kralen.com forum

Iedere week zijn er 2 winnaars, namelijk 1 onder 'sieraden algemeen' en 1 onder 'sieraden rijgwerk'.

Winnares week 39

Gemaakt door Hilly_MWinnares week 40

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 42

Gemaakt door InJoWinnares week 42

Gemaakt door estherwijmaWinnares week 44

Gemaakt door EstridWinnares week 46

Gemaakt door AlganteWinnares week 47

Gemaakt door jokevbiesenAls er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag. Veel knutselplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Sandra Bouw
Kralen.com
CreaDream.nl
Miyukigroothandel.nl