Print pagina

Dongen - 2Handjes

2 juni 2005 heb ik samen met een vriendin een workshop gevolgd bij 2Handjes in Dongen. Het was een gezellige en geslaagde dag! Op deze pagina kun je zien hoe het kralen maken in zijn werk gaat.

Als eerste liet Diane zien hoe het kralen maken in zijn werk gaat. Er zijn allerlei mogelijkheden. Je kunt kleuren mengen, druppels op de kraal plaatsen of de kraal bijvoorbeeld plat maken.
Afbeelding 1: het branden van glas.
Afbeelding 2: het plat drukken van brandend glas.
Dit zijn een aantal voorbeelden van de mooie creaties van Diane.
Afbeelding 3 en 4: kralen gemaakt door Diane.
Het is in het begin wennen, want je moet je ene hand stil houden en de andere draaien om een kraal te vormen, maar voor je het weet gaat het helemaal vanzelf. Vervolgens kun je allerlei dingen uitproberen, bijvoorbeeld een ronde of juist platte kraal. Of bijvoorbeeld kleuren mengen, een kraal plat of met reliƫf maken, etc.
Afbeelding 5 t/m 9: de deelnemers druk bezig met kralen maken.
Afbeelding 10 en 11: een aantal resultaten.
Totaal kun je 18 tot 23 kralen maken. Nadat de kralen lang genoeg zijn afgekoeld kunnen ze van de staaf afgehaald worden. De poeder wordt er vervolgens uitgehaald zodat de kralen mooi schoon zijn. Je hebt zelf de keuze 's middags door te gaan met kralen maken of om een sieraad te maken. Er liggen allerlei benodigdheden klaar, zoals mooie leer en zilveren kralen dus er is genoeg keus om een mooi sieraad te maken.
Afbeelding 12: zodra de kraal goed genoeg is afgekoeld kan het uit de poeder gehaald worden.
Afbeelding 13: de poeder wordt eruit gehaald door Diane.
Kortom een gezellig en leerzaam dagje uit!
Afbeelding 14: Sandra en Diane.