Print pagina

Nederlandse boeken over kralen

Er zijn zowel oude boeken (die wellicht nog via bijvoorbeeld Marktplaats gekocht kunnen worden) als nieuwe boeken geregistreerd. Al deze boeken zijn Nederlanse boeken die met kralen en sieraden te maken hebben.

Er zijn nu totaal 291 boeken geregistreerd, waarvan 75 boeken (waarschijnlijk) nog te koop zijn bij boekenwinkels.
Zoekwensen Toon alle boeken.
Toon alleen boeken die nog te koop zijn.
Toon alleen boeken die niet meer te koop zijn.


Aantal zoekresultaten: 75

Foto Informatie
20 Zelfmaakideeën met kralen 234  20 Zelfmaakideeën met kralen

Xenos heeft een aantal hobbyboeken uitgebracht die slechts 3,99 per stuk kosten. Een daarvan gaat over…kralen! Van haarclips tot het pimpen van bloemenvaasjes of tasjes of opvallende sieraden. Van projectjes die zo gepiept zijn tot items die je uren heerlijk zoet houden. Dit boek geeft je heel veel ideeën waarbij veel verschillende soorten kralen gebruikt worden. Dus heb je een kralenrestje waarvan je niet weet wat ermee te maken, grote kans dat je dankzij dit boek er meteen mee aan de slag kan. Dit boek bevat 60 pagina's en is voor slechts € 3,99 is te koop bij Xenos winkels. Zie bij de Xenos ook eventueel hun boeken over textiel, papier en vilt voor dezelfde prijs.

Jaar: 2012
Uitgever: Xenos
300 kralenrijgtips & technieken 238  300 kralenrijgtips & technieken - Jean Power

Leuk boek met veel verschillende technieken.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2010
ISBN: 9089980156
Uitgever: Librero
75 decoratieve knopen voor sieraden 241  75 decoratieve knopen voor sieraden - Laura Williams en Elise Mann
Jaar: 2013
ISBN: 978-90-8998-131-8
Uitgever: Librero
Aanhaakkralen 139  Aanhaakkralen - Anneke Radsma-Rietveld

Het leuke aan zelf sieraden maken is dat je het sieraad precies kunt maken zoals je zelf wil. Nog leuker, je kunt zelfs voor ieder kledingstuk of iedere speciale gelegenheid een bijpassend sieraad maken. Er is een nieuw boek uitgekomen dat daar een schepje bovenop doet. Er wordt uitgelegd hoe je een sieraad kunt maken dat vervolgens heel eenvoudig veranderd kan worden. Hierdoor kun je je sieraad aanpassen aan je kleding, een speciale gelegenheid, de mode, je stemming, etc. Door middel van het aanbrengen van de zelfgemaakte ‘aanhaakkralen’ ontstaan steeds weer nieuwe creaties. De mogelijkheden zijn oneindig: bij iedere outfit kan het juiste en mooiste sieraad worden samengesteld. Natuurlijk kunnen aanhaakkralen ook mobieltjes, oorbellen, tassen en andere voorwerpen versieren. Het boek bevat 46 pagina’s, kost slechts € 9,95 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 902133707x
Uitgever: Cantecleer
Basistechnieken kralensieraden 213  Basistechnieken kralensieraden - Marjolein Wierda

In dit boek beschrijft Marjolein Wierda alle basistechnieken die je nodig hebt bij het maken van sieraden: rijgen, kettelen, knopen, weven, zweven, versieren en nog veel meer. Er zijn bij iedere techniek duidelijke stap voor stap foto's en prachtige voorbeelden gevoegd. Dit boek onthult echt alle geheimen van het sieraden maken en is daarom een must voor iedere kralenfan.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978-90-5877-703-4
Uitgever: Forte Uitgevers
Beaded Nostalgia 237  Beaded Nostalgia - Anja Schlotman – Bakkenes

Dit boek bevat vele mooie rijgpatronen waarbij rocailles, parels of facetkralen, cabochons en zirconia’s gebruikt worden. Zoals de naam al doet vermoeden zijn het sieraden met een mooi romantische en vintage stijl. De patronen zijn duidelijk uitgelegd door middel van tekeningen dus er is geen ervaring vereist. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Leane Creatief voor slechts €9,95. ISBN 978-90-5945-136-0, uitgeverij Leane Creatief.

Jaar: 2013
ISBN: 978-90-5945-136-0
Uitgever: Leane Creatief
Beaded treasures 226  Beaded treasures - Anja Schlotman-Bakkenes

De schitterende creaties uit dit boek zullen zeker opvallen. De Nederlandse Anja Schlotman die al jaren in Amerika woont en werkt, maakt verrassende sieraden. Een mix van culturen komt samen in aparte kleurstellingen en bijzondere vormen. De diverse werkstukken worden duidelijk uitgelegd, aan de hand van stap voor stap diagrammen. De kleuren zijn gemakkelijk aan eigen smaak en wensen aan te passen. Kortom een interessante variatie op het rijgen van kralen. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Leane Creatief voor slechts € 8,60. ISBN 978-90-5945-129-2, uitgeverij Leane Creatief.

Jaar: 2011
ISBN: 978-90-5945-129-2
Uitgever: Leane Creatief
Bedelarmbandjes 135  Bedelarmbandjes - Janny en Marie-José Bonthuis

Met bedels kun je de leukste armbanden maken. Ze zijn hip, trendy en razend populair. Dit boek laat je zien hoe je zelf bedels maakt met Swarovski-kralen en parels en hoe je kant-en-klare bedels kunt gebruiken om de allermooiste, persoonlijke armbanden te creëren. Een inspirerende boek vol kleurrijke ideeën en bijzondere ontwerpen. Dit boek bevat 31 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 7,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-587-9
Uitgever: Forte Uitgevers
Compleet met kralen 240  Compleet met kralen - Anneke Radsma-Rietveld

In dit boek presenteert Anneke een keur aan prachtige wenskaarten die versierd zijn met kralen, gecombineerd met knipwerk en borduurgaren. Naast de wenskaarten, staan in deze Handmade diva ook tijdloze speldenkussens en handige cadeaudoosjes centraal. Allemaal even mooi versierd met kralen, afgewerkt met kant, lint en nog veel meer. Van romantische tot vrolijke kaartjes. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2013
ISBN: 978-90-4391-554-0
Uitgever: Tirion
De allermooiste Fimo sieraden 301  De allermooiste Fimo sieraden - Sophie Arzalier

Sinds zijn uitvinding in de jaren dertig heeft de ontwikkeling van polymeerklei niet stilgestaan. Het materiaal biedt tegenwoordig eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Het is erg leuk te zien hoe divers de creaties kunnen zijn. Van kleurrijke, glanzende kralen tot matte kralen in natuurtinten waardoor het net steen lijkt. Kralen maken van klei hoeft niet ingewikkeld te zijn: met behulp van stempels en mallen kun je eenvoudig mooie creaties maken. Dit boek bevat veel nuttige uitleg. Uiteraard hoe je mooie canes kan maken maar ook hoe je speciale textuureffecten en materiaaleffecten kan toepassen. Je ziet in dit boek meteen hoe je leuke creaties kan maken van je zelfgemaakte kralen. De technieken en ontwerpen zijn heel divers dus er valt veel uit te leren. Het boek bevat naast de basistechnieken maar liefst 32 pronkstukken die stap voor stap worden uitgelegd. Dit boek bevat 135 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 16,95. ISBN 978-90-4391-566-3, uitgeverij Tirion.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2013
ISBN: 978-90-4391-566-3
Uitgever: Tirion Creatief
De kralengids 200  De kralengids - Elise Mann

Het boek geeft een overzicht van allerlei kralen die in omloop zijn. Tevens staan er bij elke kraal symbolen waarin staat wat het gewicht is, kraalvorm, prijs,enz. Er staan achterin een aantal verkoopadressen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 978-90-5764-760-4
Uitgever: Librero
De mooiste vriendschapsbandjes 233  De mooiste vriendschapsbandjes - Margriet Kors

Sommige hobby’s blijven terugkomen en daar is vriendschapsbandjes 1 van. De blijvende grote hit onder meisjes, maar ook populair bij jongens is het knopen van vriendschapsbandjes. Maak van draadjes, touwtjes en koordjes de mooiste vriendschapsbandjes. In dit boek staat basis uitleg en 12 verschillende patronen. Dankzij de duidelijke tekeningen kan er zelf leuke kleurcombinaties bedacht worden. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-5877-906-9, uitgeverij Forte Uitgevers.

Jaar: 2011
ISBN: 978-90-5877-906-9
Uitgever: Forte Uitgevers
Fantastische Fimo kralen en sieraden 132  Fantastische Fimo kralen en sieraden - Eveline Klootwijk - Barten

Dit boek bevat veel verschillende, mooie patronen voor het zelf maken van kralen met Fimoklei. Er zijn best veel patronen, van tijgerprint tot ‘glas-in-lood’ en bloemetjes in allerlei vormen met mooie blaadjes om het compleet te maken. Een ander leuk idee is klei combineren met goudfolie, dat geeft een speciaal, glanzend effect. Kortom een nuttig boek dat geschikt is voor zowel de beginner als de ervaren kleifan. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-213-3736-3
Uitgever: Cantecleer
Glas fusen met de HotPot 236  Glas fusen met de HotPot - Yolanda van den Herik

Glasfusen is het smelten van verschillende stukken glas. Dit kun je nu ook zelf thuis doen met de HotPot. Een hotpot is een kleine oven die je opwarmt in je magnetron. Je kan stukjes gekleurde glas mooi in elkaar laten smelten waar je vervolgens je eigen mooie sieraad mee k an maken. In dit prachtige boek legt Yolanda precies uit hoe het glasfusen werkt en welke mogelijkheden er zijn voor het maken van een eigen sieraad. Ze combineert glas met allerlei andere materialen en laat bovendien zien hoe je je glazen creatie kunt verwerken tot een stijlvol en persoonlijk sieraad. Dit boek bevat 88 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 17,95. ISBN 978-90-5877-980-9, uitgeverij Forte Uitgevers.

Jaar: 2012
ISBN: 978-90-5877-980-9
Uitgever: Forte Uitgevers
Glaskralen maken 229  Glaskralen maken - Corina Tettinger

Ook al maak je zelf geen glaskralen en ben je het voorlopig niet van plan, dit boek is eigenlijk een echte must-have voor de echte kralenfans. Het is een mooi, dik boek met ontzettend veel informatie over het maken van glaskralen. Er staan ontzettend veel technieken in beschreven, van de basiskraal tot bloemen tot zelfs…kikkertjes! Ook staaner tips in,bijvoorbeeld waar je bij bepaalde kleuren rekening mee moet houden. En er staan ook voorbeelden van sieraden in, wat erg inspirerend is. Dit boek bevat 224 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 59,95. ISBN 978-90-5877-786-7, uitgeverij Forte Uitgevers.

Jaar: 2008
ISBN: 978-90-5877-786-7
Uitgever: Forte Uitgevers
Handboek Edelstenen en sieraden 214  Handboek Edelstenen en sieraden - Judith Crowe

Speciaal voor alle edelsteenfans is er een nieuw boek uitgekomen dat alleen over edelstenen gaat. Je kunt hier allerlei interessante weetjes lezen, zoals waar het gevonden wordt en hoe het bewerkt wordt. Verder is er een overzicht van alle soorten edelstenen, met uitgebreide informatie en foto's. Vervolgens nog een aantal tips hoe je ermee kunt werken en praktische adviezen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978-90-4391-006-4
Uitgever: Tirion
Het hippe sieradenboek 225  Het hippe sieradenboek - M. Wierda, Janny en Marie-Jose Bonthuis

Herdrukt in 2011. ‘Het hippe sieradenboek’ is een compilatie van de boeken ‘Sieraden met knopen en kralen’, ‘Bedelarmbandjes’ en ‘Kralen sieraden rijgen – nieuwe stijl’. In dit boek vind je meer dan 50 ideeën voor het maken van kettingen, armbanden en accessoires. De technieken zijn eenvoudig, de werkwijze is verrassend en de creaties zijn uitgesproken hip en eigentijds. Dit boek bevat 96 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 14,95. ISBN 90-5877-701-4, uitgeverij Forte Uitgevers.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 90-5877-701-4
Uitgever: Forte Uitgevers
Het mooiste sieraad maak je zelf 220  Het mooiste sieraad maak je zelf - Karin Korstenhorst & Rene Vlasblom

Teleac had een cursus over sieraden maken en heeft daarover een boek en een dvd uitgebracht.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 90-215-8193-0
Uitgever: Kosmos-Z&K Uitgevers
Hippe sieraden met kralen 99  Hippe sieraden met kralen - Marjolein Wierda

Verschillende technieken in diverse stijlen, met duidelijke voorbeelden

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2004
ISBN: 90-5877-341-8
Uitgever: Forte Uitgevers
Jolie – van ornament tot sieraad 141  Jolie – van ornament tot sieraad - C. Sleutjes & M. Westerlink

In dit boek worden schuifkralen gebruikt. Schuifkralen zijn kralen die over veters of leer geschoven kunnen worden. Je kunt daar leuke armbanden en kettingen mee maken. Door te variëren met verschillende ornamenten, leren bandjes of veters en strass-stenen in alle kleuren van de regenboog maak je je armband chique, sportief, elegant of vrolijk. Het boek is ook geschikt voor liefhebbers van de plaksteentjes van Swarovski, want die worden vaak gebruikt. Het boek bevat 46 pagina’s, kost slechts € 9,95 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9021337169
Uitgever: Cantecleer
Keltisch knoopwerk met kralen 199  Keltisch knoopwerk met kralen - Suzen Millodot

Voor nog ingewikkeldere en speciale knooptechnieken is dit een mooi alternatief. Met Keltisch knoopwerk maak je prachtige sieraden. De driedimensionale knopen worden gecombineerd met kralen en ornamenten. Dit boek bevat 80 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts 14,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 90-5877-702-2
Uitgever: Forte Uitgevers
Kerstboomhangers op kaarten 137  Kerstboomhangers op kaarten - Anneke Radsma - Rietveld

Je kunt zelf leuke figuren rijgen met kralen, waarmee je vervolgens een speciale kerstkaart kunt maken. Alle kaarten in dit boek hebben een klein cadeautje; elke kaart bevat namelijk een hanger die bijvoorbeeld in de kerstboom kan worden gehangen. Van de traditionele kerstster tot een kaart met een hartjesornament, alles wordt duidelijk beschreven. Dit boek staat boordevol inspiratie voor zowel de kaartenmaakster als de kralenliefhebber. Het boek bevat 47 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 90-213-3711-8
Uitgever: Cantecleer
Kralen - Basistechnieken en ontwerpen 215  Kralen - Basistechnieken en ontwerpen - Elizabeth Bower

Het boek bevat 23 ontwerpen over sieraden, cadeautjes en woonaccessoires. Het is een vertaling van een Engels boek. De technieken zijn vrij exclusief, oftewel je komt ze niet vaak tegen in andere boeken. Het boek kost slechts € 8,50.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 90-5513-744-8
Uitgever: Uitgeverij Verba
Kralen = Perlen = Beads = Perles 193  Kralen = Perlen = Beads = Perles - Leane de Graaf

In vier verschillende talen (Nederlands, Duits, Engels en Frans) wordt uitgelegd hoe met de rijgtechniek van kleine parels, rocailles en facetkralen grote kralen kunnen worden gemaakt en hoe deze op een eenvoudige manier tot sieraden kunnen worden verwerkt. Bevat een inhoudsopgave en een lijst van eerder verschenen kralenboekjes van deze auteur. Na informatie over de benodigde materialen wordt uitleg gegeven over afhechten, aanhechten en de lengte van de draad, de diverse symbolen voor het duiden van de verschillende soorten kralen en parels en het gebruik van kleuren. De werkinstructies zijn door het gebruik van kleurendiagrammen helder, duidelijk en niet moeilijk. Door de verschillende rijgtechnieken kunnen op de diverse patronen veel variaties worden gemaakt, zodat de werkstukken uitnodigen om zelf nieuwe creaties te maken. De mooie sfeervolle kleurenfoto's geven een goed beeld van het eindresultaat.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9059451007
Uitgever: Leane Creatief
Kralen Glans en Glitter 216  Kralen Glans en Glitter - Gineke Root

Gineke Root maakt al ruim twintig jaar kralensieraden. Ze heeft een geheel eigen manier van werken met kralen en regelmatig heeft ze haar unieke sieraden geëxposeerd, onder andere in Italie en Amerika. In dit boek staan heel veel voorbeelden, patronen en ideeën voor het zelf maken van kettingen, armbanden, oorbellen en ringen, waar iedereen – van sportief tot chic of extravagant – zich in kan vinden. Veel verschillende technieken, van simpel tot ingewikkeld, worden beschreven. Dit boek is een waardevolle inspiratiebron voor iedereen die zelf sieraden maakt.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978-90-213-3790-6
Uitgever: Tirion
Kralen in de mode 138  Kralen in de mode - Gineke Root

Het is een vervolg op haar 2 vorige boeken, namelijk ‘Van Kraal tot Sieraad’ en ‘Kralen, glans en glitter’. Dit boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn veel verschillende technieken, van heel simpel tot vrij ingewikkeld, maar dankzij de duidelijke instructies is het prima te volgen. Er worden speciale rijgtechnieken in combinatie met grotere kralen gebruikt, zoals parels en facetkralen. Doordat je niet alleen rocailles hoeft te gebruiken is er veel vrijheid om je eigen ontwerp te maken. Hierdoor kan je zowel chique feestkettingen als vrolijke zomersieraden maken. Verder is het een leuke uitdaging omdat het speciale technieken zijn. Het boek heeft 112 pagina’s en is onder andere te bestellen bij Bol.com.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-213-3665-0
Uitgever: Cantecleer
Kralen magie 101  Kralen magie - Leane de graaf & lucrèce mattens

Dit boek bevat veel patronen van onder andere kettingen, armbanden, oorbellen en vooral ringen. Er worden behalve facetkralen en rocailles ook bv eye-cat kralen gebruikt.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 90-5945-040-x
Uitgever: Leane Creatief
Kralen rijgen Trendy sieraden en accessoires 124  Kralen rijgen Trendy sieraden en accessoires - Dorothy Wood

Behalve instructies over sieraden staat er ook uitgelegd hoe je bijvoorbeeld kussens of tassen kan versieren met kralen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2005
ISBN: 90-5877-464-3
Uitgever: Forte Uitgevers
Kralen sieraden 36  Kralen sieraden - Janny en Marie-Jose Bonthuis

Veel verschillende patronen, waaronder kettelen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2001
ISBN: 90 5877 074 5
Uitgever: Forte Uitgevers
Kralen sieraden weven 162  Kralen sieraden weven - Margriet Kors
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2004
ISBN: 90-5877-386-8
Uitgever: Forte Uitgevers
Kralen vriendschapsbandjes 198  Kralen vriendschapsbandjes - Margriet Kors

De nog altijd populaire vriendschapsbandjes hebben inmiddels veel verschillende technieken en variaties. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar, maar dankzij de mooie patronen is het ook geschikt voor volwassenen. Dit boek bevat 32 pagina’s en is onderandere te koop bij Bol.com voor slechts 7,95

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978-90-5877-707-2
Uitgever: Forte Uitgevers
Kralen – meer dan 300 weefpatronen 129  Kralen – meer dan 300 weefpatronen - C. Crouchley

De grootste verzameling weefpatronen in 1 boek! Geometrische motieven, bloemen en bladeren, seizoenen, alfabetten en cijfers zijn onder meer de thema’s in dit kleurrijke en inspirerende basisboek. De toepassingsmogelijkheden zijn talloos: tasjes, hangers, colliers, armbanden, servetringen en fotolijstjes en nog veel meer mooie voorwerpen. De patronen in dit boek kan je weven met of zonder weefraam. Dit boek bevat 256 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-482-1
Uitgever: Forte Uitgevers
Kralen, glans en glitter 113  Kralen, glans en glitter - Gineke Root

Na veel enthousiaste reacties op het boek 'Van Kraal tot Sieraad' van Gineke Root heeft zij een tweede boek uitgebracht, namelijk 'Kralen Glans en Glitter'. Met meer dan 100 pagi na's en vele verschillende technieken valt er weer veel te leren. De technieken varixebren van eenvoudige rijgpatronen voor beginners tot ingewikkelde rijgpatronen voor de doorz etters. Het boek bevat ook allerlei nuttige tips en patronen over kettelen. Zeker een aanrader dus! 112 pagina's.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 9021335646
Uitgever: Cantecleer
Kralenbeestjes rijgen 126  Kralenbeestjes rijgen - Laurent Cattiaux

In de wonderlijke wereld van kraaltjes kan je alles maken! Van kangoeroe’s, dolfijnen, eenden, paarden, vogels tot bevers en zeehonden. Alles wat je nodig hebt om deze bijzondere dierfiguren tot leven te brengen is nylondraad en gekleurde kraaltjes! Maak stap voor stap met de instructies, tekeningen en foto’s in een handomdraai je eigen favoriete dier. Vervolgens kan je je creatie gebruiken als leuke hanger, broche of sleutelhanger. Deze boeken zijn ook heel geschikt om samen met kinderen te knutselen. Dit boek bevat 80 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,50.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-599-2
Uitgever: Forte Uitgevers
Kralenbloemen 191  Kralenbloemen - Leane de Graaf & Annette van Sevenhoven

Dit boek staat vol met patronen van bloemen, zoals rozen, kaaps viooltje en narcissen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2005
ISBN: 9059450701
Uitgever: Leane Creatief
Kralencreaties 190  Kralencreaties - Leane de Graaf

Dit boek bevat patronen voor het maken van ringen en hangers. Er worden voornamelijk facetkralen en rocailles gebruikt.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9059450957
Uitgever: Leane Creatief
Kralenfantasie 110  Kralenfantasie - Leane de Graaf

Dit boek bevat patronen van kettingen, armbanden, ringen en horloges. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van facetkralen en rocailles.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2005
ISBN: 90-5945-050-7
Uitgever: Leane Creatief
Kralenparade 111  Kralenparade - Lucrèce Martens en Leane de Graaf

Dit boek bevat vooral patronen van kettingen en ringen. Er worden voornamelijk facetkralen en rocailles gebruikt. Dankzij de duidelijke foto's en tekeningen is dit boek ook voor beginners geschikt.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2005
ISBN: 90-5954-063-9
Uitgever: Leane Creatief
Kralensieraden 230  Kralensieraden - Leane de Graaf

Rocaillesfans opgelet! Er is weer een nieuw boekje uitgekomen bij de Leane Creatief serie, namelijk Kralensieraden. De werkwijze voor het maken van deze sieraden gebeurt aan de hand van diagrammen, met pijltjes. De uitleg is daardoor helder, duidelijk en niet moeilijk. Er wordt gebruik gemaakt van rocailles in combinatie met parels of facetkralen. De sieraden hebben vooral mooie ronde vormen, zoals bloemen. Je kunt eindeloos variëren en combineren met de kralen van je keuze, in de gewenste kleuren. Dit boek bevat 47 pagina's en is onder andere te koop bij Leane Creatief voor slechts € 8,60. ISBN 978-90-5945-123-0, uitgeverij Leane Creatief.

Jaar: 2008
ISBN: 978-90-5945-123-0
Uitgever: Leane Creatief
Kralensieraden rijgen nieuwe stijl 134  Kralensieraden rijgen nieuwe stijl - Marjolein Wierda

Dit boek bevat originele, nieuwe creaties. Een aantal technieken zijn gecombineerd met kleine kralen, waardoor het een leerzame uitdaging is. Er is ook onder andere kant en pailletten gebruikt. Kortom nieuwe stijl! Dit boek bevat 32 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 7,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-652-2
Uitgever: Forte Uitgevers
Kralenvariaties 219  Kralenvariaties - Leane de Graaf

In dit boek maak je kennis met speciale rijgtechnieken met rocailles. De instructies zijn duidelijk uitgelegd met heldere foto’s, waardoor het ook voor beginners geschikt is. De rijgtechnieken geven veel variatie mogelijkheden. Ook staan er instructies hoe je zelf losse kralen kan maken via speciale rijgpatronen. Kortom andere, maar toch eenvoudige technieken met nieuwe mogelijkheden.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978-90-5945-110-0
Uitgever: Leane Creatief
Kumihimo 207  Kumihimo - Yoarra

Oude Japanse vlechtkunst op moderne wijze toegepast met gebruik van een simpele schuimrubber vlechtschijf .Erg leuk om te doen voor jong en oud.Dit boek is voor het maken van armbandjes, sleutelhangers, telefoonhangertjes en nog veel meer In Duitsland heeft het Kumihimo de creativiteitsprijs van 2006 gekregen!

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9021337533
Uitgever: Cantecleer
Lange halskettingen 218  Lange halskettingen - Claudia van der Sluis

Lange halskettingen zijn helemaal hip en op vele manieren te dragen: gewikkeld om de hals of in verschillende lengtes, het effect is iedere keer weer anders. Het maken van bij elkaar passende kettingen, oorbellen en armbanden met behulp van verschillende technieken komt in dit boek ruimschoots aan bod. Technieken als kettelen, rijgen, knopen, maar ook jasseron leer je uit dit boek.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978.90.213.3776.0
Uitgever: Tirion
Lariats, kleurrijke halskettingen met glaskralen 142  Lariats, kleurrijke halskettingen met glaskralen - Claudia van der Sluis

Momenteel zijn vooral lange kettingen in de mode. Een leuke variatie is de Lariat, die eigenlijk een ketting aan één stuk is, zonder slotje. De Lariat kun je op verschillende manieren dragen, zoals een sjaal (dubbelgevouwen, met losse uiteinden aan de voor- en achterkant), loshangend of geknoopt. Ook als heupketting is het een topper, vooral als je er een maakt in meerdere strengen, met bijvoorbeeld mooie glaskralen, (half)edelstenen en schelpkralen. Er is een boek verschenen over Lariats met uitgebreide instructies en tips. Unieke modellen in frisse, zachte of heldere kleuren, heel trendy voor de zomer. De technieken bestaan voornamelijk uit rijgen, knopen en kettelen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 9021337061
Uitgever: Cantecleer
Modeaccessoires 222  Modeaccessoires - Janny en Marie-Jose Bonthuis

In dit boek staan broches, horloges, sleutelhangers, kniekousen, ring, telefoonsok en nog veel meer allemaal gemaakt of opgeleukt met kralen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 978-90-5877-726-3
Uitgever: Forte
Net weave met kralen 195  Net weave met kralen - Hortense E. Thompson

Dit boek is van dezelfde serie als de andere boeken van Leane Creatief. Netting is een redelijk eenvoudige rijgtechniek met heel veel mogelijkheden. In dit boek zijn allerlei varianten van kettingen en armbanden te vinden. Er zijn vooral parels, facetkralen en rocailles gebruikt.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9059450965
Uitgever: Leane Creatief
Netting sets 231  Netting sets - Maddy Kuijper

Er is een nieuwe boek bij de 'Leane Creatief' serie, namelijk Netting sets! Maddy Kuijper heeft mooie netting patronen bedacht voor kettingen en armbanden. De patronen zijn heel divers, zowel qua kleurencombinatie als qua techniek. De instructies zijn duidelijk dus zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Dit boek bevat 48 pagina's en is onder andere te koop Leane Creatief voor slechts € 8,60. ISBN 978-90-5945-119-3, uitgeverij Leane Creatief.

Jaar: 2008
ISBN: 978-90-5945-119-3
Uitgever: Leane Creatief
Onweerstaanbare ringen 131  Onweerstaanbare ringen - onbekend

Dit boek bevat veertig zeer gevarieerde modellen. Het is zowel voor beginners als gevorderden geschikt want de moeilijkheidsgraad is duidelijk aangegeven. Rocailles, kristallen, facetkralen, parelmoeren knoopjes…de kralen worden zorgvuldig gecombineerd tot flonkerende ringen, barok of geraffineerd en allemaal supertrendy. Het boek bevat vele stijlen, van betoverend tot strak gestyleerd, bestemd voor jong en oud. Bij alle modellen staat een lijst met benodigdheden, uitleg en tips om u te inspireren tot het ontwerpen van uw eigen sieraden. Dit boek bevat 63 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-213-3722-3
Uitgever: Cantecleer
Originele sieraden met kralen 227  Originele sieraden met kralen - Margot Potter

Dit boek bevat meer dan 40 projecten voor armbanden, kettingen en oorbellen. De technieken zijn redelijk eenvoudig waardoor het boek ook voor beginners geschikt is en je lekker snel een leuk resultaat krijgt . Er zijn veel verschillende technieken in het boek te vinden, bijvoorbeeld kettelen, knopen, wire buigen of een leuke rijgvariant. Bij iedere techniek staan ook weer handige tips, bijvoorbeeld om tijd te besparen, een leuke variant op de techniek of tips over wat voor oorbellen erbij zullen passen. Dit boek bevat 127 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95. ISBN 9789044715415, uitgeverij Deltas.

Jaar: 2008
ISBN: 9789044715415
Uitgever: Deltas
Pearl beading 235  Pearl beading - Maddy Kuijper

Maddy heeft inmiddels haar 4de boek uitgebracht. De basis van dit boek zijn ronde, platte patronen. De geregen cirkels kunnen gebruikt worden als hanger of voor oorbellen, maar je kunt natuurlijk ook meerdere cirkels rijgen en deze aan elkaar bevestigen voor ’n mooie armband of ketting. Er wordt gewerkt met rocailles in combinatie met bijvoorbeeld parels of Tsjechische (facet)kralen. De patronen zijn zeer duidelijk uitgelegd via tekeningen. Je hoeft daarvoor totaal geen rijgervaring te hebben, het zal hoogstens wat meer oefentijd kosten voor beginners om mooi strak te rijgen. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Dittemedatjes.nl voor slechts € 8,60. ISBN 978-90-5945-134-6, uitgeverij Leane Creatief.

Jaar: 2012
ISBN: 978-90-5945-134-6
Uitgever: Leane Creatief
Rijg je eigen ketting 204  Rijg je eigen ketting - Elize & Jill van der Pas
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 90-5877-595-X
Uitgever: Forte Uitgevers
Ringen & Ringe 104  Ringen & Ringe - Leane de Graaf & lucrèce mattens

Duidelijke werkbeschrijvingen en veel verschillende patronen, waardoor het zowel voor beginners als gevorderden geschikt is.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2004
ISBN: 90-5945-038-8
Uitgever: Leane Creatief
Schitterende Sieraden 127  Schitterende Sieraden - Christine en Sylvie Hooghe

Dit boek is vooral geschikt voor de fans van facetkralen zoals swarovski. In dit boek staan patronen van ringen, kettingen, broches en oorhangers, allemaal met mooie fijne kralen. Alle stappen, vanaf het rijgen van de eerste kraal tot de afwerking, worden uitgebreid met talrijke tekeningen uitgelegd. Dankzij de duidelijke instructies en veel varianten is het voor zowel beginners als gevorderden geschikt. Het boek bevat 78 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,50.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-600-X
Uitgever: Forte Uitgevers
Sieraden en accessoires met strass 205  Sieraden en accessoires met strass - Ilse Scheffer en Sylvia Veenstra
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2004
ISBN: 9021335301
Uitgever: Cantecleer
Sieraden haken 232  Sieraden haken - Marcella Mercks

Marcella laat in dit boek zien hoe je met garen en een haaknaald mooie sieraden kan maken. Er staan patronen in voor kettingen, armbanden, ringen en ook een riem. Van lieve bloemetjes tot vrolijke ijsjes of juist stoer Afrika. Met haar duidelijke ‘toer voor toer’ beschrijvingen kan iedereen hiermee aan de slag. Dit boek bevat 48 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts €9,95. ISBN 978-90-5877-944-1, uitgeverij Forte Uitgevers.

Jaar: 2012
Uitgever: Forte Uitgevers
Sieraden hip & stijlvol 140  Sieraden hip & stijlvol - Anita Exoo

Dit boek bevat veel verschillende technieken. De beschreven trendy kettingen, armbanden en oorbellen zijn met verschillende sieraadtechnieken gemaakt. Denk daarbij aan kettelen, wire, het werken met veters, de rijgtechniek en haken. Er zijn eenvoudige sieraden voor beginners, maar ook een aantal moeilijkere modellen voor de gevorderde sieradenmaakster. Bij de werkbeschrijvingen staan tips voor degenen die net even iets anders willen, dus laat je creativiteit maar gaan! Het boek bevat 48 pagina’s, kost slechts € 9,95 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9021337088
Uitgever: Cantecleer
Sieraden knopen 164  Sieraden knopen - Monique Greven
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2005
ISBN: 90-5877-480-5
Uitgever: Forte Uitgevers
Sieraden maken Technieken & Projecten 136  Sieraden maken Technieken & Projecten - Madeline Coles

Dit boek gaat voornamelijk over edelsmid en bevat 23 prachtige projecten en 20 verschillende technieken, duidelijk geïllustreerd met stap-voor-stap foto’s. De technieken zijn bijvoorbeeld vijlen, schuren, gloeien, schakels maken, etc, en worden bij verschillende projecten gebruikt. De projecten zijn onderverdeeld in ringen, halssieraden, oorbellen, broches en armbanden. Er wordt vooral zilver gebruikt, kortom echte edelsmid! Dit boek bevat 128 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts #8364 € 24,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-133-4
Uitgever: Forte Uitgevers
Sieraden met draad 224  Sieraden met draad - Sara Withers

Dit vertaalde boek gaat over het maken van verschillende soorten sieraden (oorbellen, ringen, hangers, kettingen, tiara’s en broches) met wire. Je kunt bijvoorbeeld met dunne wire haken, breien of draaien met behulp van een wire winder. Ook kun je juist dikke wire gebruiken om bijvoorbeeld een broche te buigen of een mooie steen in te pakken met wire (ook wel wrappen genoemd). Er staat ook uitgelegd hoe je met open ringetjes mooie sieraden kunt maken door al de ringetjes aan elkaar te zetten (chain maille genoemd). Dit boek bevat 160 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-8998-086-1, uitgeverij Librero.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2011
ISBN: 978-90-8998-086-1
Uitgever: Librero
Sieraden met halfedelstenen 228  Sieraden met halfedelstenen - Kim Gover

Dit boek bevat als eerste informatie over vele soorten edelstenen. Er staat duidelijk in vermeld wat voor kleuren een bepaalde halfedelsteen zoal heeft, waar het voor dient en in wat voor vormen het meestal leverbaar is. Vervolgens zijn er tientallen pagina's met duidelijke instructies. Ook als je niet vaak met halfedelstenen werkt kunnen we dit boek aanraden, aangezien er veel mooie voorbeelden zijn. De kleurencombinaties en rijgvarianten kunnen veel inspiratie opleveren. Je kunt het een beetje vergelijken met de Amerikaanse Beadstyle tijdschriften: geen ingewikkelde technieken maar wel mooie ontwerpen met veel verschillende variaties. Dit boek bevat 127 pagina's en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 19,95. ISBN 978-90-5877-815-4, uitgeverij Forte Uitgevers.

Jaar: 2008
ISBN: 978-90-5877-815-4
Uitgever: Forte Uitgevers
Sieraden met knopen en kralen 133  Sieraden met knopen en kralen - Janny en Marie-Jose Bonthuis

In dit boek worden knopen en kralen gebruikt om prachtige sieraden te maken. Er zijn allerlei verschillende voorbeelden, van vrolijk tot netjes tot chique. Het gebruikte materiaal is heel divers, van schelpen tot pompons, maar wel altijd met knopen. Dit boek bevat 31 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 7,95.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-673-5
Uitgever: Forte Uitgevers
Sieraden met kralen 212  Sieraden met kralen - Stephanie Burnham
Jaar: 2007
ISBN: 978-90-5764-824-3
Uitgever: Librero
Sieraden natuurlijk mooi 197  Sieraden natuurlijk mooi - Monique Westerlink

De sieraden zijn gemaakt met eenvoudige standaardtechnieken zoals rijgen, macrame en kettelen waardoor je totaal geen ervaring nodig hebt om iets te kunnen maken. De originele ontwerpen kunnen ook gevorderden op ideeën brengen. Dit boek bevat 47 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-213-3763-0, uitgeverij Tirion.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978.90.213.3767.8
Uitgever: Tirion
Sieraden om mee te schitteren 143  Sieraden om mee te schitteren - Anneke Radsma - Rietveld

In dit nieuwe boek van Anneke Radsma staan veel nieuwe ontwerpen waarmee men letterlijk kan schitteren. Er wordt geregen en geketteld en alle sieraden worden met behulp van werktekeningen duidelijk beschreven. De prachtige foto's nodigen iedereen uit om direct aan de slag te gaan.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2004
ISBN: 90-213-3531-X
Uitgever: Cantecleer
Sieraden van fimo 217  Sieraden van fimo - Mathilde Brun

Fimo is een veelzijdig materiaal, waarmee je de meest uiteenlopende resultaten kunt bereiken. Alle geheimen van bijzondere sieraden gemaakt van Fimo worden tot in het kleinste detail beschreven. De creaties zorgen de ene keer voor een stijvol, en dan weer voor een verrassend effect. Bijvoorbeeld parels voor een avondje uit of koekjes en snoepjes voor een vrolijk feestje. De vervaardiging van de kralen en sieraden wordt ondersteund door de vele schematische tekeningen en foto’s.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978.90.213.3780.7
Uitgever: Tirion
Sieraden voor kinderen 100  Sieraden voor kinderen - Anneke Radsma-rietveld

Met behulp van dit boekje maken kinderen van allerlei materialen of de assortimentsdoosjes van de hobbywinkel zelf de mooiste sieraden.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2003
ISBN: 90-213-3387-2
Uitgever: Cantecleer
Sieradensets 192  Sieradensets - Leane de Graaf & Lucrece Mattens

Dit boek bevat patronen voor allerlei soorten sieraden, waarbij vooral facetkralen en rocaiiles gebruikt worden.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2005
ISBN: 9059450698
Uitgever: Leane Creatief
Simpelweg sieraden 196  Simpelweg sieraden - Marga van Engelen

De sieraden zijn gemaakt met eenvoudige standaardtechnieken zoals rijgen, macrame en kettelen waardoor je totaal geen ervaring nodig hebt om iets te kunnen maken. De originele ontwerpen kunnen ook gevorderden op ideeën brengen. Dit boek bevat 47 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 9,95. ISBN 978-90-213-3763-0, uitgeverij Tirion.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2007
ISBN: 978-90-213-3763-0
Uitgever: Cantecleer
Stijlvolle sieraden 128  Stijlvolle sieraden - S. Millodot

Dit boek bevat zestien schitterende ontwerpen, geïllustreerd met duidelijke foto’s, om originele en stijlvolle sieraden te maken. Het is ook in het Engels verkrijgbaar. Dit boek bevat 80 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 12,50.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-541-0
Uitgever: Forte Uitgevers
Stijlvolle sieraden met Swarovski-kralen 210  Stijlvolle sieraden met Swarovski-kralen - Angelika Ruh
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9044710176
Trendy ringen met kralen 221  Trendy ringen met kralen

Vertaling uit een Frans boek. Niet bij alle winkels meer te koop.

Jaar: 2006
ISBN: 10-90-438-1599-3
Vakgeheimen van het sieraden maken 130  Vakgeheimen van het sieraden maken - Stephen O’Keefffe

Voor de sieradenmakers die meer dan alleen kralen willen gebruiken is dit boek zeker een aanrader. Er wordt vaak zilver gebruikt, wat vervolgens op verschillende manieren bewerkt wordt. De resultaten zijn mooi en heel divers, variërend van ringen tot armbanden tot hangers. Dit boek bevat 128 pagina’s en is onder andere te koop bij Bol.com voor slechts € 22,50.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

ISBN: 90-5877-321-3,
Uitgever: Forte Uitgevers
Van kraal tot sieraad 98  Van kraal tot sieraad - Gineke Root

Gineke Root heeft met verschillende eenvoudige technieken originele en verrassende kralensieraden ontworpen, die aan de hand van de duidelijke beschrijvingen gemakkelijk te maken zijn. Versier jezelf uitbundig met de glanzende en vrolijke sieraden uit dit boek of gebruik ze als voorbeeld om een persoonlijke touch aan te geven.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2004
ISBN: 90 213 3448 8
Uitgever: Cantecleer
Versier jezelf met kraaltjes 42  Versier jezelf met kraaltjes - Diny van de Lustgraaf

Een boekje wat vooral gaat over het maken van armbandjes via dunne wire&wire.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2001
ISBN: 90-5877-052-4
Uitgever: Forte
Weaving Delight 194  Weaving Delight - Hortense E. Thompson

Dit boek is van dezelfde serie als de andere boeken van Leane Creatief. Dit boek bevat vooral patronen voor armbanden en enkele patronen voor kettingen en hangers. Er zijn vooral parels, facetkralen en rocailles gebruikt.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Jaar: 2006
ISBN: 9059451031
Uitgever: Leane Creatief
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 30 mei 2013