Print pagina

Fijn gekreukeld

In de zomer van 2006 heeft Kralen.com een sieradenwedstrijd gehouden met als thema 'OCEAAN'. We kregen 88 leuke inzendingen. Van enkele inzenders hebben wij ook instructies ontvangen, die wij graag met jullie willen delen.

Mirjam heeft onderstaande creatie gemaakt. Hieronder kun je lezen hoe zij dit heeft gemaakt.

Klik hier voor grotere foto
Afbeelding 1: voorbeeld creatie.

Benodigdheden

  • 5 verschillende soorten kralen, waaronder kleine kraaltjes en metalen kralen
  • Bedeltjes
  • Twee verschillende kleuren rollen binddraad (dun geribbeld)
  • 22 gauge wire & wire zilverkleurig
  • Schakelketting
  • Sluiting

Instructies

Knip 9 draden van het binddraad af van elk 1,2 meter lang. Vouw de 9 draden dubbel. Draai de dichte kant een paar keer rond zodat er een oog ontstaat. Rijg per keer vijf kleine kralen, een bedeltje of een grote kraal aan de draad en draai de draad bij de kraal rond, zodat de kraal vast komt te zitten. Houd ongeveer 5 cm afstand tussen de kralen. Doe dit bij alle 9 draden.

Vervolgens pak je alle draden bij elkaar met de kant van het oog aan dezelfde kant. Draai een stukje zilverkleurig ijzerdraad om de bundel draden, net onder de oogjes. Doe een ringetje door de oogjes heen. Aan de andere kant van de bundel draden zitten nog geen oogjes. Vouw van ieder draadje de laatste 1,5 centimeter terug en draai dit om de draad heen. Zo ontstaat er een oogje. Draai ook bij dit uiteinde van de bundel een stukje zilverkleurig ijzerdraad net onder de oogjes zodat het netjes wordt afgewerkt. Doe ook hier een ringetje door de oogjes.

Bevestig vervolgens aan beide kanten, van de bundel draden, een stukje ketting van 6,5 centimeter. Vervolgens maak je een sluiting aan de ketting vast. Tenslotte trek je de bundel draden voorzichtig een stukje uit elkaar en duw je ze in de juiste vorm, zodat de ketting de gewenste vorm krijgt.

Zie ook haar website: M-Bijoux.com.